سفارش تبلیغ
صبا ویژن

دو روباتی که در افزایش یکباره ارزش بیتکوین در سال 2013 نقش داشتن

حتما در جریان هستید که در یک یا دو ماه اخیر قیمت بیت‌کوین نوسانات شدیدی را تجربه کرده و این سوال را در ذهن بسیاری به وجود آورده که آیا می توان به ارزهای دیجیتال اعتماد نمود یا خیر.

 

در همین راستا اخیرا سه محقق مقاله ای جالب تحت عنوان «دستکاری اکوسیستم بیت‌کوین» را در مورد اعمال نفوذ روی ارزش این پول رمزپایه منتشر کرده اند و در آن تشریح نموده اند که ارزش آن تا چه اندازه تحت تاثیر بازیگران بد است. همزمان با نوسانات شدید ارزش این پول رمز پایه، بر بسیاری محرز گردید که حداکثر یک یا دو نفر هستند که این ارزش را تعیین می کنند و به عبارتی بر آن اثر می گذارند.

در تایید همین گمانه زنی نیز این سه محقق در گزارش خود آورده اند:

این مقاله به بررسی و تحلیل اثر فعالیت های تجاری مشکوک روی کسب و کار Mt. Gox (که در زمینه داد و ستد بیت‌کوین فعالیت داشت) میپردازد؛ بازاری که با تقلب حدودا 600 هزار بیتکوین به ارزش 188 میلیون دلار در آن جابجا شد. در دو برهه زمانی که این معاملات مشکوک انجام گرفتند، بازار داد و ستد بیتکوین در آمریکا حدودا چهار درصد رشد را تجربه کرد در حالی که وقتی خبری از این معاملات نبود رشد بازار آمریکا نیز اندک برآورد می شد. با استناد به تحقیقات دقیقی که در این باره انجام شده می توان اینطور نتیجه گرفت که معاملات مشکوک در Mt. Gox ژاپنباعث رشد بازار داد و ستد بیت‌کوین در آمریکا در ماه های آخر سال 2013 شده است. در این زمان نرخ بیتکوین از 150 دلار به هزار دلار رسید.

تیم محققان همچنین به شواهد متعددی دست یافتند که نشان می داد دستکاری در قیمت بیتکوین صرفا به خاطر کوچک بودن بازار ارزهای دیجیتالی مختلف از جمله خود بیت‌کوین انجام گرفته است. علیرغم افزایش چشم گیر سرمایه بازار دیگر ارزهای دیجیتالی، به نظر می آید که بازار این پول ها بسیار کوچک بوده. طی سال های اخیر همچنین تعداد پول های مجازی از 80 مورد در سال 2013 به 843 مورد تا امروز رسیده است که البته بازار بسیاری از آنها کوچک ومستعد اعمال نفوذ است.

دو روباتی که در افزایش یکباره ارزش بیت‌کوین در سال 2013 نقش داشتند

مارکوس و ویلی

حالا مشخص شده که دستکاری در ارزش بیتکوین توسط دو ربات به نام های مارکوس و ویلی انجام شده که به ظاهر معاملاتشان به لحاظ قانونی بدون مشکل بوده اما بیتکوین هایی که برای این منظور به کار می بردند به خودشان تعلق نداشته است. در زمان هک شدن بازار داد و ستد Mt. Gox ظاهرا تعدادی از این ربات ها توانسته اند معاملاتی ساختگی را رقم بزنند و با دستکاری قیمت بیتکوین چندین میلیون دلار را صاحب شوند.

حجم معاملاتی که به صورت علنی اعلام شد در Mt. Gox انجام گرفته، موارد ساختگی را هم شامل می شد و این تصور را در اذهان عمومی به وجود می آورد که معاملات کلانی در حال انجام است. البته با استناد به گزارش این سه محقق حتی با نادیده گرفتن معاملات جعلی باز هم متوسط حجم معاملات در تمامی بازارهای داد و ستد بیتکوین در زمان هایی که ربات های مذکور فعالیت می کرده اند بالا بوده.

با در نظر داشتن آنچه گفته شد ایرادی که به بیتکوین وارد می شود کاملا روشن و آشکار است: اگر این پول مجازی می خواهد که جدی تر گرفته شود نباید اعمال نفوذ روی آن تا این اندازه راحت یا حتی قانونی باشد. در حال حاضر پیش بینی می شود که بالاخره روزی تمرکززدایی جای قانونگذاری را در رابطه با این ارزها خواهد گرفت با این همه، واضح است که همچنان راه درازی در پیش است تا ارزهای مجازی از جمله بیت‌کوین جدی گرفته شوند.

منبع: techcrunch

دو روباتی که در افزایش یکباره ارزش بیت‌کوین در سال 2013 نقش داشتند


رمز ارزِ Pax: روسیه در حال ایجاد اولین رمز ارز چند ملیتی است

به صورت غیر منتظره ای در پایان قرن 12 ، چنگیز خان بزرگترین امپراتوری جهان را تاسیس کرد و کنترل جاده ابریشم را که از چین تا شرق اروپا وسعت داشت را بدست گرفت. جاده ابریشم تحت حفاظت مغول ها در طول دوره Pax Mongolica در برابر مهاجمین از امنیت بالایی برخوردار بود علاوه بر این که تجارت آزاد و بدون مالیات از چین تا کشورهای مدیترانه منجر به ثبات سیاسی و اقتصادی کشورهای منطقه شده بود.

 

رمز ارزِ Pax

اخیرا رئیس جمهور روسیه ، ولادمیر پوتین با الهام از مقیاس Pax Monogolica پس از مشورت با متخصصان Vitalik Buterin و مشاوران اتریوم از پانزده کشور از جمله ایالات متحده آمریکا ، هند ، اسرائیل ، ارمنستان و ترکیه طرحی ابتکاری برای بلاک چین و ارزهای رمزپایه پیشنهاد داد.
طرح پیشنهادی پوتین در نوع خود اولین است به متعهدترین بازارهای اقتصادی در سراسر آسیا ، اروپای شرقی ، آفریقا و آمریکای جنوبی به واسطه بلاک چین و قراردادهای هوشمند تکنولوژی با استفاده از رمز ارز چند ملیتی جدیدی که با عنوان BRICS و اتحادیه اقتصادی اوراسیا (EEU) و کشورهای عضو مطرح است متصل خواهد بود.
کشورهای عضو که با پتانسیل رشد اقتصادی فوق العاده شناخته شده اند می توانند ورود خود را به این رمز ارز اعلام کنند. بحران اقتصاد جهانی سال 2007 – 2008 باعث رکود اقتصادی این کشورها شد. افزایش نرخ های اتحادیه ها و قیمت جهانی کالاها ، رشد اقتصادی این کشورها را کاهش داده است. این ابتکار عمل می تواند به اقتصاد کشورهای عضو به واسطه تغییرهای تکنولوژیکی که ایجاد می کند رونق بدهد.

پیشنهاد روسیه – اولین رمز ارزِ چند ملیتی برای BRICS و EEU

به گزارش منابع روسی ، روزهای پیش از پایان سال 2017 ، بانک مرکزی روسیه برای اولین بار پیشنهاد رمز ارز مشترک چند ملیتی جدید را به BRICS و کشورهای عضو EEU داد.
با پذیرفتن یک رمزارز جدید ، کشورهای عضو می توانند در بلاک چین ، تکنولوژی قراردادهای هوشمند سرمایه گذاری کنند و در جهت جوامع بدون پول نقد و ارتقا سیستم مدیریت سرمایه با حمایت بانک های تازه توسعه داده شده قدم بردارند.
بسیاری از اقتصاددانان ، بانکداران قدیمی و موسسات مالی سنتی به دنبال کاهش نفوذ ارزهای رمزگذاری شده در اقتصاد کل جهان هستند. از جمله آن ها مشاور ارشد اقتصادی Allianz ، محمد الریان که مدعی است:

قیمت بیت کوین بسیار زیاد خواهد بود اما تطبیق گسترده برای آن اتفاق نخواهند افتاد.

اگر ارز رمزپایه چندملیتی تصویب و اجرا شود ، توسط 41 درصد از جمعیت جهان مورد استفاده قرار می گیرد. جایگزینیِ ارزهای دولتی نه تنها در بازده تجاری کشورهای عضو تاثیر می گذارد بلکه با ایجاد یک بلاک تکنولوژی تجاری از طریق بلاک چین و تکنولوژی قراردادهای هوشمند تغییراتی موثری ایجاد کند.
با این حال ، برای موفقیت این نوآوری مواردی از جمله قوانین بین المللی میان کشورهای عضو در رابطه با ارزهای رمزپایه باید به صورت پیوسته و هماهنگ بروزرسانی شوند. همانطور که می دانیم در حال حاضر تفاوت های بسیاری میان قوانین ارزهای رمزپایه در کشورهای عضو وجود دارد که در جدول زیر می توان خلاصه ای از آن را دید.

رمز ارزِ Pax: روسیه در حال ایجاد اولین رمز ارز چند ملیتی است

لایحه رمزارز جدید روسیه

به دستور رئیس جمهور ولادمیر پوتین ، بانک مرکزی و وزارت اقتصاد روسیه ، لایحه ای را برای تنظیم اوراق بهادار و ICO برای تصویب در تاریخ 28 دسامبر 2017 آماده کرده اند. انتظار می رود این لایحه در ماه مارس تصویب و تا 1 ژانویه 2018 نهایی شود.

خصوصیات رمزارزها

این لایحه خصوصیات رمزارزها از جمله ICOها را نه به عنوان ارز قانونی ، بلکه به عنوان دارایی مشخص می کند.

مقررات ICO

این لایحه به ICOها با اعمال محدودیت هایی به افراد اجازه فعالیت می دهد.
افرادی که واجد سرمایه گذاری نیستند نیز امکان خرید توکن به ارزش 50 هزار روبل (869 دلار) را دارند.
وزارت خانه همچنین پیشنهاد می کند که صندوقی بین المللی به ارزش یک میلیارد روبل (17/4 میلیون دلار) برای این کار اختصاص داده شود. اگرچه رئیس انجمن روسی ارزهای رمزپایه و ‌‌بلاک چین ‌(RABIC) ، یوری پریپاچکین(Yuri Pripachkin) می گوید:

جمع‌ آوری کمک های CIO نباید محدود شوند زیرا می توانند سرمایه های زیادی را برای پروژه های روسی جذب کنند.

مالیات فعالیت و معاملات ارزهای رمزپایه

در حال حاضر فعالیت و معاملات ارزهای رمزپایه در مقررات کشور روسیه در نظر گرفته نشده است.
این لایحه فعالیت و معاملات ارزهای رمزپایه را به عنوان فعالیت اقتصادی تعریف می کند. کارآفرینان و اشخاص حقوقی در قالب مالیات بر درآمد ، مالیات فعالیت های اقتصادی ارزهای رمزپایه خود را پرداخت کنند.
مالیات ارزش افزوده شامل معاملات ارزهای رمزپایه نخواهد بود.

سیاست مالیاتی بین المللی کشورهای عضو در رابطه با رمز ارز چند ملیتی جدید

این لایحه مقررات مالیاتی بین المللی که نمی توانند معاملات چند ملیتی کشورهای عضو را پوشش دهند را نمی پذیرد.
کشورهای عضو به استثنای ارمنستان ، بلاروس ، ایران و قرقیزستان به برنامه عملیاتی OECD BEPS پیوسته اند. هنوز مشخص نیست که کشورهای عضو از رویکردی مشابه اتحادیه اروپا برای سیاست های متناسب با معاملات چند ملیتی جدید استفاده می کنند یا خیر.

 

نظر شما در اینباره چیست؟ پیشنهاد استفاده از رمزارز بین المللی چه اثراتی خواهد داشت؟ آیا این موضوع به نفع ایران خواهد بود؟ آیا ایران می تواند در جایگاه یک کشور تاثیر گذار در صنعتت رمزارزها و بلاکچین فعالیت داشته باشد؟ آیا ایران می تواند با سرعتِ تحولات این صنعت همراه باشد؟ نظرات و ایده های خود را با ما در میان بگذارید

 

 

منبع: cointelegraph

رمز ارزِ Pax: روسیه در حال ایجاد اولین رمز ارز چند ملیتی است


نقش بلاکچین در انتقال پول و دارایی چیست؟

در طول ماه های گذشته درباره چندین پروژه مهیج در زمینه استفاده از فناوری بلاک چین مطالبی را منتشر کرده‌ایم. انتقال و همچنین پخش دارایی و توزیع ثروت در صنایع مختلف همواره در آنها مشاهده شده است.

 

از همان ابتدا که ارزهای دیجیتال به جهان معرفی شدند، مباحثی پیرامون انتقال و دوری از اقتصاد کنترل شده توسط قدرت های مرکزی در جریان بوده است. یکی از اهداف ساتوشی ناکاموتو از ساخت بیت‌کوین مبارزه با قدرت های مرکزی بود که بعنوان عامل اصلی در ایجادبحران اقتصادی سال 2007 شناخته می شدند. این روند خود باعث شد تا تغییراتی در صنایع مختلف به وجود آید و این صنایع با در نظر گرفتن چنین شرایطی به قدرت دست پیدا کنند و همچنین از اهمیت مزایای موجود در فناوری بلاک چین آگاه شوند.

اما، دنیای ارزهای دیجیتال هنوز هم در مراحل و همچنین قدم های اولیه فناوری بلاک چین است. هم اکنون شرکت های مختلف با در نظر گرفتن شرایط جدید به دنبال حل و همچنین رفع مشکلات متنوع با استفاده از فناوری بلاک چین هستند. این راه حل ها به گونه ای شکل گرفته اند که حتی تا دهه های گذشته نمی توانستیم کوچک ترین تصوری برای حل چنین مشکلاتی داشته باشیم. بلاک چین تاکنون توانسته است مطالب و موضوعات بسیار متنوعی را بیان سازد، با این حال یکی از بهترین و واضح ترین پیشرفت های موجود در این زمینه، آینده بهتر در زمینه شرایط اقتصادی در نظر گرفته شده است.

تعداد زیادی از کشورهای جهان سوم، هنوز هم دسترسی درستی به خدمات مالی حتی در مقیاس بسیار محدود ندارند. تخمین زده می شود که در حال حاضر در حدود 2 میلیارد از ساکنان کره زمین ( حدود 40 درصد از جمعیت جهان) به هیچ گونه حساب بانکی دسترسی ندارند. در حقیقت این موضوع به این معنی است که این افراد هیچگونه دسترسی به خدمات ذخیره مالی، خدمات اعتباری و یا خدمات بیمه ای ندارند. این در حالی است که چنین مواردی از موضوعات کاملاً پیش پا افتاده در میان ساکنان بسیاری از جوامع به حساب می آیند.

نقش بلاک‌چین در انتقال پول و دارایی چیست؟

با استفاده از فناوری بلاک چین می توان خدمات متنوع بانکی را در اختیار ساکنان کشورهای مختلف قرار داد. تمامی افراد می توانند بدون در نظر گرفتن تاریخچه زندگی گذشته خود، حقوق دریافتی و یا محل زندگی قبلی خود، یک حساب منحصر به فرد BABB در کشور انگلیس افتتاح نمایند.

نقش بلاک‌چین در انتقال پول و دارایی چیست؟

BABB شرکتی فرا منطقه ای است که توانسته مشکلات بسیار فراوانی را حل نماید. عنوان ” فرا” به این علت انتخاب شده است که این شرکت توانسته است همکاری بسیار خوبی بین بلاک چین و همچنین زندگی روزمره افراد به وجود آورد. همچنین موفق شده از مزیت ها و توانایی های مختلفی در زمینه ارزهای بدون پشتوانه استفاده نماید. این روند به صورتی است که چنین دستاورد هایی موفق شده اند به مرور زمان جای خود را به خوبی در ارزهای رمز نگاری شده باز نمایند.

یک بانک در هر حساب!

هر یک از حساب های BABB برای خودش نوعی بانک در نظر گرفته می شود.

کاربرانی که دست به افتتاح حساب در اپلیکیشن BABB می زنند، به نوعی محیط بانکداری مخصوص به خودشان را ایجاد می کنند. هر یک از این حساب ها آدرس منحصر به فرد و رمز نگاری شده مخصوص به خود را دارند. این حساب ها IBAN بانک های اروپایی و بانک های بین المللی و همچنین یک شماره حساب و SORT CODE برای بانک های کشور انگلیس نیز دارند. پول های بدون پشتوانه می توانند به حساب BABB اضافه شوند، و علاوه بر این، به صورت توکن از طریق قراردادهای هوشمند به حساب های دیگر نیز منتقل شوند. یکی از مزیت های مهم این نوع از حساب ها این است که دیگر انتقال پول های بدون پشتوانه سه روز کاری زمان نمیبرد. این شرایط برای افرادی که خارج از کشور اصلی خود زندگی می کنند بسیار مناسب است. با استفاده از این فناوری می توان پول را در کمترین زمان ممکن به افراد مورد نظر رساند و علاوه بر این، در خدمت رسانی به کشورهایی که با بلاهای طبیعی و یا سایر مشکلات مواجه شده اند، حداکثر تلاش خود را به عمل آورد. با استفاده از این روش، کاربران می توانند به صورت مستقیم با سایر افراد ارتباط برقرار کنند.

چنانچه پولی را دریافت کردید که در منطقه شما استفاده کمتری دارد، می توانید به سایر حساب های BABB که در نزدیکی شما قرار دارند، دسترسی پیدا کنید و مبالغ مورد نظر خود را با پول رایج در آن منطقه به صورت نقدی مبادله کنید. همه افراد می توانند از چنین خدماتی استفاده کنند و پس از پرداخت کارمزد حداقلی، آن را با پول رایج در منطقه خود مبادله نمایند.

نقش بلاک‌چین در انتقال پول و دارایی چیست؟

علاوه بر این، BABB امکان جمع سپاری و یا جمع آوری کمک های انسان دوستانه در شرایط خاص را نیز فراهم میکند. این افراد می توانند با استفاده از روش های زیر، از چنین خدماتی استفاده نمایند.

خصوصی (Private): افراد مختلف می توانند با درخواست های خصوصی در چنین امری مشارکت نمایند.

شخصی (Personal): افراد مختلف اعم از دوستان و یا خانواده فرد میتوانند در این موضوع شرکت نمایند.

عمومی (Public): همه افراد می توانند در چنین حالتی مشارکت نمایند. بیشتر اوقات چنین شرایطی برای کمک به افراد صدمه دیده در بلایای طبیعی و همچنین ساخت و راه اندازی پروژه های زیر بنایی استفاده می شوند. با این حال می توان از این بخش برای دلایل و همچنین پروژه های شخصی نیز استفاده کرد.

بلک کارت (Black Card)

نقش بلاک‌چین در انتقال پول و دارایی چیست؟

 

کارت سیاه تفاوت چندانی با کارت بانکی، کارت اعتباری یا کارت هدیه ندارد. تنها اینکه کاربرد این کارتها با یکدیگر فرق دارد. این کارت ها مستقیماً به اپلیکیشن BABB متصل هستند و می توانید در تمامی مکان ها از طریق NFC و یا کد های QR از آنها استفاده نمایید. در حال حاضر، قسمت های مختلفی از جهان فاقد دستگاه های خود پرداز هستند. به همین دلیل، استفاده از کارت های BABB می تواند به عنوان جایگزین مناسبی برای این موارد در نظر گرفته شود. این کارت ها فاقد هرگونه پین و یا چیپ داخلی هستند. در صورتی که دسترسی به این کارت ها را از دست بدهید و یا چنین کارت هایی مفقود شوند، می توان به سادگی ارتباط آن را با حساب بانکی خود قطع نمایید تا از استفاده نا به جای دیگران جلوگیری شود. در صورتی که دوباره توانستید به آن دسترسی پیدا کنید، می توانید با اسکن کردن کد QR، از طریق اپلیکیشن BABB، آن را مجدداً فعال کنید و به حساب بانکی خود متصل نمایید. اگر کارتتان را گم کردید و دیگر نتوانستید آن را پیدا کنید هم میتوانید از طریق فروشگاه های آنلاین، اقدام به سفارش کرده و در کمتر از یک روز یک کارت جدیدی دریافت نمایید.

منبع: hackernoon

نقش بلاک‌چین در انتقال پول و دارایی چیست؟


یک کلاهبرداری در جلوی چشم همه، بیتکانکت و احتمال تعطیلی !

به دنبال هشدار مقامات قانونی در تگزاس و کارولینای شمالی، ادامه فعالیت پلتفرم ارائه وام و خدمات صرافی «بیت کانکت»، به طور رسمی متوقف شد. پیش از این با تاکید بر وقوعکلاهبرداری های چند میلیارد دلاری و انتشار (این مطلب) به خطر تعطیل شدن بیت کانکت اشاره کرده‌ایم.

 

ارزش بی.سی.سی. یا پول دیجیتال بیت کانکت امروز به کمتر از 87 درصد افت کرد. ارزش بی.سی.سی در 29 دسامبر 437 دلار بود، اما تاکنون شاهد یک کاهش 93 درصدی بوده است. این روند در زمان نوشتن این مطلب همچنان ادامه داشت و ارزش آن به 30 دلار رسید.

طرح پانزی

عده کثیری در جامعه ارزهای دیجیتال، از بیت کانکت به عنوان یک طرح پانزی یاد میکنند. به گزارش تک‌کرانچ، ویتالیک بوترین بنیانگذار اتریوم نیز یکی از این افراد است. اساس این ادعا، وجود یک سیستم رفرال چند سطحی و همچنین وعده پرداخت 40 درصد سود به اضافه یک پاداش روزانه 0?25 درصدی بر هر وام بود. وعده بازده بالا و بدون ریسک اغلب نشان از کلاهبرداری یا اسکم دارد و حقیقتا باورنکردنی است.

یک کلاهبرداری در جلوی چشم همه، بیت‌کانکت و احتمال تعطیلی !

بی.سی.سی در وب سایت کوین بیت کانکت، اینگونه توصیف شده است:

«با خرید کوین بیت کانکت، یک دارایی سودآور با سود سالانه 120 درصد؛ در اختیار خواهید داشت. به همین سادگی!»

متاسفانه برای سرمایه گذاران، این «دارایی سودمند» اکنون تقریبا بی ارزش است.

منبع: cointelegraph

یک کلاهبرداری در جلوی چشم همه، بیت‌کانکت و احتمال تعطیلی !


حکایت این روزهای بازار کریپتو: هر صعودی یک سقوط دارد!

به قول ما فارسی زبانان، فواره چون بلند شود سرنگون گردد… 

 

پیش از هر چیز ماجراهای اخیر دنیای بلاک چین و ارزهای دیجیتال را دوره می‌کنیم. هفته گذشته شرکت کداک هم به جمع بلاک چینی ها پیوست و ارزش سهام آن شاهد یک افزایش چند درصدی بود. البته این میزان در مقایسه با سود کلانی که شرکت های کوچک تر از این راه به دست آوردند بسیار ناچیز است. طی چند ماه گذشته ارزش سهام ریچ سیگارز به یکباره افزایش 1000 درصدی داشته و لانگ آیلند آیس تی نیز شاهد رشد قابل توجهی بوده است.

و اما پیام‌رسان محبوب تلگرام نیز از این قافله جا نمانده است. به زودی از ارز دیجیتال منحصر به فرد تلگرام رونمایی و در ماه مارس طی بزرگ ترین آی.سی.او تاریخ ارزهای دیجیتال، نزدیک به 500 میلیون دلار سرمایه جذب خواهد شد. برآورد شده که ارزش این شرکت با این حساب چیزی نزدیک به 5 میلیارد دلار خواهد بود.

اما صبر کنید، باز هم هست!

این روزها همه از ارزهای دیجیتال صحبت میکنند. پس داشتن آگاهی و اطلاعات کافی در این زمینه به نوعی ضروری شده است! با وجود این اکثر سرمایه گذاران به اندازه کافی روی این مساله وقت نمیگذارند و به همین ترتیب آلت کوین های متعدد بر اساس ارزش کل بازار رشد پیدا میکنند. فرض بر اینکه ارزهای دیجیتال حباب باشند؛ باید گفت که همه حباب ها یک روز میترکند. اما درباره این که کِی این اتفاق می‌افتد نظرات متفاوتی وجود دارد. پیش از این حباببه این بحث برانگیزی نبوده که شامل تمام ملتها و تمام افرادی باشد که به اینترنت دسترسی دارند…

حکایت این روزهای بازار کریپتو: هر صعودی یک سقوط دارد!

در واقع، در پاسخ به اینکه چه اتفاقی می افتد، به نتایج مختلفی خواهید رسید! و تمام اینها بستگی به این دارد که پیش چه کسی سوالتان را مطرح کرده باشید. بعضی از تحلیلگران این مبحث را با حباب اقتصادی گل لاله قرن هجده در اروپا مقایسه میکنند. این حباب یکی از اولین حباب های اقتصادی بوده که در تاریخ رخ داده است. در این میان، عده دیگری از افراد میگویند که اینطور نیست و این مقایسه اصلا درست نیست. چرا که این حباب هیچ تاثیری جز نابودی در زندگی افراد نداشته است. به عقیده گروهی از این افراد حباب دات کام مثال بهتری بر این ماجراست. نیراج آگراوال یکی از کارشناسان کوین سنتر در واشنگتون؛ با این دسته از افراد هم عقیده است. او به تفاوت میان این دو حباب اشاره نموده است و میتوان با او موافق بود.

حق با شماست. هر دو به یک اندازه خرابی به بار آورده اند. جریان دات‌کام هم به گروه های مختلف از جمله تریدرهای روزانه Main Street America ضربه مالی وارد کرد. این حباب اقتصادی روی فضای رو به رشد اینترنت شکل گرفت. اوضاع که آرام شد و آب ها که از آسیاب افتاد؛ کارآفرینان کار کشته ارزش زیادی در شرکت های اینترنتی جدید ایجاد کردند. این حرکت باعث شد هم آنها و هم سرمایه‌گذارانشان حسابی سود کنند. این اتفاق در ماجرای امروز نیز تکرار خواهد شد. آگراوال میگوید:

« بالاخره شرکتی بزرگ مانند گوگل، فیس‌بوک، یا آمازون از این ماجرا پدید خواهد آمد»

چاره‌ی کار چیست؟ خب، اول از همه باید توجه بیشتری به مسائل پیرامون این حوزه داشته باشید و تا جایی که ممکن است یاد بگیرید. هیچ وقت بیش تر از آنکه باید صرف سرمایه گذاری نکنید تا از لحاظ اقتصادی صدمه نخورید. اگر علاقه ای به کتاب خوانی دارید، نگاهی به کتاب کریس بوریسکی و جک تاتار تحت عنوان «دارایی های دیجیتال» بیاندازید. اگر هم بیشتر اهل شنیدن هستید تا خواندن، پادکست های Unchained لاورا شین در فوربس را گوش کنید.

حکایت این روزهای بازار کریپتو: هر صعودی یک سقوط دارد!

آی.سی.اویی که برای تلگرام در نظر گرفته شده است نیز به ظاهر وسوسه کننده می‌آید. تلگرام 100 میلیون کاربر دارد، و اکثر آنها طرفدار قابلیت های امنیتی یا به طور کلی، این هستند که امکان استراق سمع یا دسترسی به پیام هایشان در تلگرام وجود ندارد. تلگرام در کشورهای در حال توسعه که انتقال پول به خارج از کشور در آنها بخش مهمی از اقتصاد به شمار می‌رود، بیشتر استفاده میشود.

زمانی که پاول دوروف موسس پر طرفدار تلگرام و مخالف سرسخت پوتین، روسیه را ترک کرد 260 میلیون دلار در دست داشت. او یک شبکه اجتماعی بسیار موفق شبیه به فیس‌بوک راه انداخته بود که 3 میلیارد دلار ارزش داشت. یک روز دوروف و تعدادی از کارمندانش هواپیماهایی کاغذی با روبل درست کردند و آنها را از پنجره دفتر به خیابان پرتاب کردند. این میزان در حدود 5 هزار دلار ارزش داشت. چندی بعد دولت خواستار این بود که صفحات سیاسی مخالف در این شبکه اجتماعی بسته شوند. دوروف تحت فشار نهادهای امنیتی متصل به کرملین، مجبور به فروش این شبکه و ترک خاک روسیه شد. به دنبال این ماجرا، در سال 2013 پیام رسان تلگرام توسعه داده شد. گفته شده که به زودی تلگرام در بستر یک بلاک‌چین اختصاصی عرضه می‌شود. سیستم این شبکه با بلاک چین بیت‌کوین و اتریوم که اکثر توکن ها بر اساس استانداردهای آن ساخته میشوند، متفاوت خواهد بود.

در مورد اینکه ارزهای دیجیتال سرانجام بدی خواهند داشت یا خیر، نظرات مختلفی وجود دارد. وارن بافت نسبت به آینده ارزهای دیجیتال آنقدرها خوش‌بین نیست. او طی مصاحبه ای با خبرگزاری سی.ان.بی.سی گفت:

« نمی‎‎‌دانم چطور یا کی این اتفاق می‌افتد… اما مطمئنم ارزهای دیجیتال قطعا پایان بدی خواهند داشت.»

حال اگر به شرکت در آی.سی.اوهایی علاقمند هستید که طی جمع سپاری و پیش فروش، توکن های جدیدی را ارائه میکنند؛ اوضاع پیچیده‌تر است.

سال گذشته شاهد داستان های باورنکردنی بسیاری درباره این آی.سی.او ها بودیم. در این داستان ها از آی.سی.او شرکت هایی گفته میشد که ظرف چند ثانیه موفق به جذب میلیونی سرمایه شده بودند. متقابلا، داستانهایی از کلاهبرداری نیز به گوشمان رسید. حتی در این باره هم زیاد شنیدیم که بسیاری از ایده های تجاری در عین خوب بودن، آنطور که از آنها انتظار میرفت، پس از پیاده‌سازی خوب از آب در نمی‌آمدند. به نقل از آگراوال، تنها از حدود 1 درصد توکن هایی که به بازار وارد میشوند، کسب و کاری واقعی و موفق حاصل میشود.

اما چطور میتوان این 1 درصد را شناسایی کرد؟ یک درصدی که از لحاظ قانونی و فنی خوب باشند؟ آگراوال در پاسخ به این سوال میگوید:

«جواب این سوال را میدهم، ولی برای شما قانع کننده نخواهد بود. اول لازم است ساعتها روی این وقت بگذارید تا با نحوه کار اینجور شبکه ها آشنا شوید. بعد در آخر سراغ این بروید که در مورد کدامیک به نتیجه برسید بهتر است.»

وی افزود:

«به عبارتی دیگر، من روی چیزی که به درک درستی از آن نرسیده‌ باشم، سرمایه گذاری نمیکنم.»

منبع: hackernoon

حکایت این روزهای بازار کریپتو: هر صعودی یک سقوط دارد!