سفارش تبلیغ
صبا ویژن

نگرانی آمریکا از ارزدیجیتال نفتی ونزوئلا در بی اثر کردن تحریمها

دولت آمریکا اعلام کرد که معاملات مربوط به ارز دیجیتالی نفت ونزوئلا، تحریم های آمریکا بر این کشور را بی اثر خواهد کرد.

 

به گزارش رویترز، وزارت خزانه‌داری آمریکا هشدار داد که معاملات «پترو» که ارز دیجیتال مبتنی بر نفت ونزوئلاست، مصداق نقض تحریم‌های ایالات متحده ضد این کشور عضو اوپک به شمار می‌آید.

پیش از این نیکولاس مادورو، رئیس جمهوری ونزوئلا اعلام کرده بود که دولت او 100 میلیون واحد «پترو» عرضه خواهد کرد. طبق این طرح، هر پترو معادل یک بشکه نفت ونزوئلا خواهد بود. یکی از اهداف عرضه این ارز، دور زدن تحریم‌های آمریکا خواهد بود.

تحریم‌های آمریکا خرید اوراق قرضه جدید دولت ونزوئلا را ممنوع و توانایی دولت مادورو برای تأمین مالی پروژه‌های نفتی را محدود می‌کند.

دولت ونزوئلا تلاش می‌کند با الگوبرداری از کامیابی ارزهای دیجیتالی همچون «بیت‌کوین»، پیامدهای منفی افت ارزش پول داخلی این کشور را تا حدی جبران کند.

سخنگوی وزارت خزانه‌داری آمریکا گفت:

به نظر می‌رسد ارز دیجیتال پترو از مصادیق اعطای اعتبار به دولت ونزوئلاست و اتباع آمریکا را در معرض خطر قانونی قرار می‌دهد.

بر اساس سند منتشر شده، ارز پترو یک توکن مبتنی بر اتریوم خواهد بود و روی کیف پول های اتریوم هم قابل ذخیره سازی است.

ونزوئلا امیدوار است تا با انتشار این پول رمزنگاری شده پترو بتواند تا حدودی از بار کاهش 97 درصدی ارزش پول خود در برابر دلار آمریکا کاسته و از این‌رو بتواند کشور را از دلار آمریکا و سیاست‌های واشنگتن ایزوله کند. ونزوئلا همچنین امیدوار است با استفاده از پترو راه برای پرداخت و مبادله‌ی پول در بازار بین‌المللی باز شود، چرا که این کشور به دلیل ضعف پول ملی قادر به پرداخت‌ بدهی‌های خود نیست.

نگرانی آمریکا از ارزدیجیتال نفتی ونزوئلا در بی اثر کردن تحریم‌ها

بولیوار واحد پولی این کشور، در جریان تحریم های ایالات متحده افت ارزش شدیدی داشته است که مردم این کشور را با مشکلات اقتصادی بزرگی مواجه ساخته.

ونزوئلا در چهار سال اخیر شاهد فشار اقتصادی زیادی بوده است. رئیس جمهور ونزوئلا، آمریکا و سیاست‌های مالی و اقتصادی این کشور در قبال ونزوئلا را دلیل بحران اقتصادی ایجاد شده در کشور می‌پندارد. افزایش ارزش ارزهای رمزنگاری شده طی یک سال اخیر باعث شده تا توجه به این حوزه بیش از پیش افزایش پیدا کند، به‌طوری که حتی شماری از مردم کشور ونزوئلا برای مصون ماندن از آسیب‌های اجتماعی از بیت‌کوین استفاده کرده‌اند.

نگرانی آمریکا از ارزدیجیتال نفتی ونزوئلا در بی اثر کردن تحریم‌ها


کسپرسکی : بیتکوین پروژهی آژانس امنیت ملی امریکاست !

یکی از بنیانگذاران لابراتوار کسپرسکی به نام ناتالیا کسپرسکی، در سخنرانی اخیر خود ادعا کرده که بیت کوین یک پروژه ساختگی از طرف آژانس های اطلاعاتی در آمریکاست.

 

اگر در اینترنت سرچ کنید، به طیف گسترده ای از نظریه های مختلف در این باره خواهید رسید. پیش‌تر (در این مقاله) درباره یک‌سری از فرضیات مشابه خوانده ایم. اکثر این نظریه ها بسیار عجیب و غریب هستند. با این حال، هر چند وقت یکبار از شخصیت های برجسته و سرشناس چنین ادعاهایی منتشر میشوند. در این میان میتوان به صحبت های اخیر ناتالیا کسپرسکی اشاره نمود.

یک دیدگاه جالب و منحصربه‌‌فرد

کسپرسکی : بیت‌کوین پروژه‌ی آژانس امنیت ملی امریکاست !

لابراتوار کسپرسکی یکی از شرکتهای امنیتی قوی و معتبر در مسکو است. در حال حاضر، ناتالیا کسپرسکی؛ یکی از بنیان گذاران این لابراتوار، مدیر عامل مجموعه شرکتهای اینفوواچ نیز هست.

او اخیرا در دانشگاه ITMO سنت پترزبورگ کنفرانسی با موضوع «فناوری های نوین: بنیاد حمله‌های سایبری و اطلاعاتی» برگزار کرده است.

مادامی که کسپرسکی سخنرانی میکرد، جملات زیر در یکی از اسلایدها نمایش داده شد:

بیت کوین پروژه‌ای از سوی سازمان‌های اطلاعاتی در آمریکا است و با هدف تأمین سریع بودجه برای آمریکا، و همچنین فعالیت‌های اطلاعاتی کانادا و انگلیس در کشورهای مختلف طراحی شده است. این فناوری درست مثل اینترنت، جی.پی.اس GPS و سامانه نرم افزاری تور TOR «خصوصی سازی شده است». در واقع، بیت کوین دلار دوم است. قیمت آن توسط صاحبان صرافی ها کنترل می‌شود.

می‌خواهم باور کنم

کسپرسکی : بیت‌کوین پروژه‌ی آژانس امنیت ملی امریکاست !

پوستر فیلم پرونده‌های ایکس: میخواهم باور کنم

ادعاهای کسپرسکی به اینجا ختم نشد. وی در ادامه صحبت هایش گفت:

«ساتوشی ناکاموتو یک نفر نیست، بلکه نام گروهی است از رمزنگاران آمریکایی، که با همکاری یکدیگر این پروژه را به انجام رسانده اند.»

حتی تلفن هوشمند هم از نگاه دقیق او جا نماند. وی اظهار داشت:

« تلفن همراه به هیچ عنوان ابزار شخصی به حساب نمی‌آید. زیرا از راه دور کنترل میشوند و به این منظور طراحی شده اند که افراد از آنها برای سرگرمی، و کار خود استفاده کنند و در عین حال امکانجاسوسی در امور آنها وجود داشته باشد.»

این اتهامات و ادعاها متحیرکننده هستند. جالب‌تر آنکه گروهی از افراد در شبکه های مجازی با او هم عقیده هستند.

کسپرسکی : بیت‌کوین پروژه‌ی آژانس امنیت ملی امریکاست !

صادقانه تر اینکه، چنین ادعاهایی یادآور قضیه کلاه آلومینیومی هستند. افرادی که این کلاه را روی سرشان می گذاشتند، بر این باور بودند که این کلاه می تواند ذهن و مغز آنها را از تهدیدات خارجی مثل ذهن خوانی، و یا حتی میدان مغناطیسی حفظ کند.

منبع: bitcoinist

 

اما واقعیت چیست ؟

هر چند هنوز مدارک معتبری مبنی بر دست داشتن آژانس امنیت ملی ایالات متحده در ساخت بیت کوین وجود ندارد، باید به این موضوع توجه کرد که بیت کوین کاملا متن باز منتشر شده و هر توسعه دهنده ای می تواند آن را بررسی یا بهبود ببخشد، اگر چه ممکن است همیشه حقایق پشت این جریان را ندانیم.

بیت کوین ساخته آژانس امنیت ملی امریکا باشد یا نباشد ، تفاوتی در اصل موضوع نخواهد کرد . بیت کوین شروع کننده این جریان بوده و مهم نیست که چه کشوری پشت این موضوع باشد. جالب است بدانید که اینترنت هم قبل از استفاده برای عموم،‌ ابزاری برای ارتباط جاسوسان بود.غیرمتمرکز سازی توزیع پول یک امر اجتناب ناپذیر است و نمی‌توان در مقابل آن ایستاد. این جریان دیر یا زود چه با بیت کوین و چه با نام دیگری شروع می‌شد.

اولین بمب اتم را چه کشوری ساخت ؟ روسیه ؟ امریکا ؟
آیا امروز ، همه ما فریاد « انرژی هسته ای حق مسلم ماست »  سر نمی دهیم ؟

کسپرسکی : بیت‌کوین پروژه‌ی آژانس امنیت ملی امریکاست !

اولین لامپ رشته ای را چه کسی تولید کرد ؟ ادیسون ؟ تسلا ؟
آیا امروز الکتریسیته را در جای جای زندگی خود نمیبینیم ؟ آیا امروز ادیسون و تسلا زنده هستند و انگیزه های ابتدایی آنها مهم است ؟

کسپرسکی : بیت‌کوین پروژه‌ی آژانس امنیت ملی امریکاست !

اولین سفر به ماه را چه کسی انجام داد ؟ روسیه ؟ امریکا ؟
مگر ما شوق ملی قرارگرفتن ماهواره امید در مدار زمین را فراموش کردیم و تصویر آن را با افتخار بر روی اسکناس خود چاپ نکردیم ؟

کسپرسکی : بیت‌کوین پروژه‌ی آژانس امنیت ملی امریکاست !

یا فرض کنیم گوشی موبایل آیفون ، یک ابزار 100% جاسوسی ایالات متحده باشد ! فرض کنیم …
بهترین کار چیست ؟ بله ، آیفون نخرید !
اما آیا این باعث میشود تمام تکنولوژی تلفن های همراه و مخابرات و سیستمهای ارتباطی زیر سوال برود و ما گوشی های موبایل دیگر و یا ساخت خود را هم استفاده نکنیم ؟

کسپرسکی : بیت‌کوین پروژه‌ی آژانس امنیت ملی امریکاست !

اگر فکر می کنید بیت کوین هم میتواند ساخت NSA باشد ، بهترین کار این است : بیت کوین نخرید !
اما این صنعت ، بسیار بزرگتر از آن است که صرفا ریشه بوجود آمدن آن ، بر تمامی روند تکامل و توسعه آن اثرگذار باشد

اینکه منشا بیت کوین چیست ، مهم است !
اما مهمتر از آن ایده بزرگ پشت آن است که توانایی تغییر تمام ابعاد زندگی ما را خواهد داشت ، چه بخواهیم و چه نخواهیم ، چه با آن مقابله کنیم و چه با آن همراه شویم ، تکنولوژی راه خود را پیش خواهد گرفت و اگر آن را دیر درک کنیم ، ضربه های جبران ناپذیری از پس عقب ماندگی خواهیم خورد .

خلاصه :
بیت کوین ، بماند یا برود،
ارزهای دیجیتال و بلاک چین باقی خواهند ماند چون نیاز برای مالکیت کامل و جلوگیری از فساد و تقلب، واقعا در جوامع امروزی حس می شود. انسان ها نامحدود هستند و هر محدودیتی را بالاخره پایان می دهند.
و از میان کسانی که این متن را می خوانند ،
آنها که پانزده یا بیست سال عمر کنند ،
باید خاطره ی پول و سکه و بانک های سنتی امروز را برای فرزندانشان تعریف کنند
همانطور که ما راجع به کیسه های درهم و دینار حرف می زنیم

 

کسپرسکی : بیت‌کوین پروژه‌ی آژانس امنیت ملی امریکاست !


سایت ارزدیجیتال، حامی اولین کنفرانس رگولاتوری بلاکچین و رمزارزها

دهم اسفند ماه 96، برای اولین بار، « کنفرانس ملی رگولاتوری بلاک چین و رمزارزها» در سالن خواجه نصیر مرکز همایش های بین المللی صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران؛ با حضور صاحب‌نظران و کارشناسان برگزار می‌گردد.

 

با توجه به حضور صاحب‌نظران و کارشناسان حقوق و قانون‌گذاری، اقتصاد و مدیریت، پولی و بانکی، صنعت و معدن و تجارت در این کنفرانس، بررسی و تببین حوزه‌های قانون‌گذاری در بلاک‌چین و رمزارزها، بررسی و تبیین تجربیات دیگر کشورها در حوزه قانون‌گذاری بلاک‌چین و رمزارزها، بررسی و تببین حقوق بین‌المللی و ملی در این حوزه، بررسی و تبیین مسائل فقهی این حوزه، بررسی نظرات اعلام شده فقهای مذاهب اسلامی از نقطه نظر مالکیت، ماینینگ، ترید، کاربرد، قوانین مورد نیاز در حوزه‌های: استخراج، مالیات، مالکیت، سرمایه‌گذاری، صرافی‌ها و با توجه به منافع ملی، نقش و جایگاه بانک‌های مرکزی و بازارهای سهام و سرمایه در این حوزه به عنوان اهداف اصلی این برنامه به شمار می رود.

سایت ارزدیجیتال، حامی اولین کنفرانس رگولاتوری بلاک‌چین و رمزارزها

محورهای همایش

با توجه به هدف‌گذاری فوق، محورهای زیر برای ارائه مقالات در نظر گرفته شده است:

1- گزارشاتی از تجربیات دیگر کشور ها در حوزه رگولاتوری بلاکچین و رمزارزها ارائه گردد و رویکرد وقوانین آنها از لحاظ کاربرد و استدلال و اثرات مورد بررسی قرار گیرد.
2- بررسی ضوابط حقوق بین الملل در مواجهه با بلاک‌چین و رمز ارزها.
3- بررسی ضوابط حقوقی از منظر ملی در مواجهه با رمز ارزها. آیا در سیستم حقوقی داخلی می توان مواردی مثل برات یا سفته یافت که تطابق حقوقی با رمز ارزها داشته باشند؟
4- بررسی مسائل فقهی بلاکچین، آیا می توان بیع در حوزه بلاکچین را یک بیع شرعی دانست؟ آیا رمزارزها مالکیت شرعی دارند؟ رمزارزها با ربا چه نسبتی دارند؟ ماینینگ از جهت فقهی چه حکمی دارد؟ آیا عقد قرارداد مبتنی برای قرارداد هوشمند یک قرارداد لازم الاتباع شرعی است؟
5- تجربیات دیگر کشورها پس از اعمال قوانین رگولاتوری چگونه بوده است؟ پس از اعمال رگولاتوری چه رفتارهایی در جامعه قابل پیش بینی است؟
6- در حوزه ماینینگ چه رگولاتوری هایی نیاز است؟ آیا نظارت بر درآمد ماینرها نیاز است؟ از نظر مالیاتی چه نکاتی باید برای ماینرها لحاظ گردد؟
7- در حوزه صرافی ها چه رگولاتوری هایی نیاز است؟ قواعد احراز هویت(KYC) و قانون مبارزه با پولشوئی(AML) چگونه باید رعایت گردد. کنوانسیون مقابله با تامین مالی تروریسم (FATF) چه الزاماتی را در این حوزه مقرر می دارد؟
8- از نقطه نظر مالیاتی؛ نگهداری، ماین و خرید و فروش رمزارزها چگونه می تواند باشد، تجربه کشورهای دیگر در این حوزه چه بوده است؟
9- پیشنهاداتی برای رویکرد رگولاتوری در کشورمان با توجه به تجربیات دیگر کشورها و مصالح ملی مطرح گردد. قوانین پیشنهادی با توجه به منافع ملی و شرایط کشورمان ارائه و فرصت ها و تهدیدات آن مورد عنایت قرار گیرد. فرصت ها و تهدیدات در کنار هم سنجیده شوند و راهکار های پیشنهادی ارائه گردند.
10- بحث ماهیات ارز یا کالا یا سهام بودن رمز ارزها و تاثیر آن در رگولاتوری و مسائل مالیاتیبررسی گردد.
11- جایگاه بانک مرکزی و دیگر بانکها، سازمان بورس و سازمانهای مرتبط آن مبتنی بر قوانین داخلی کشورمان سنجیده شود و پیشنهاداتی برای نهاد ناظر بر حوزه رمزارزها ارائه گردد.
12- فرصت ها و تهدید های داخلی و بین المللی در حوزه رمز ارزها بررسی گردد و نگرانی‌هایی از قبیل اینکه چه کسانی پشت آنها هستند، توسط چه کسانی کنترل و یا مدیریت می شوند؟ انجام امور غیر مجاز و غیر قانونی از طریق آنها چه مقدار و در چه حد است؟ پول‌شوئی توسط آنها در چه حد است؟ تروریسم و مواد مخدر و امثال آن چقدر از این ابزار استفاده کرده اند؟ دور زدن تحریم ها تا چه حد با این ابزار مقدور است؟ درآمدزایی و اشتغال‌زایی تا چه حد با استفاده از آن ممکن است؟

بخش اصلی همایش

بخش اصلی کنگره مسابقه مقاله نویسی است که در جهت تشویق و ترغیب پژوهشگران محترم و قدردانی از زحمات ایشان مشوق های نقدی و غیر نقدی به قرار زیر در نظر گرفته شده است:

جوایز نقدی :

  • نفر اول 500 میلیون ریال
  • نفر دوم 200میلیون ریال 
  • نفر سوم 100میلیون ریال

حمایت معنوی :

علاوه بر جایزه نقدی برای چاپ و نشر مقالات برگزیده در جراید تخصصی، علمی و پژوهشی و ارسال برای مقامات مسئول نیز تمهیداتی در نظر گرفته شده است.

بخش جنبی همایش

علاوه بر بخش اصلی برنامه‌های جانبی نیز برای این کنفرانس در نظر گرفته شده است، که می توان به موارد زیر اشاره کرد:

1- مسابقه ایده برتر
2- پاسخ به سئوالات در نظر گرفته شده توسط مسئولین اجرائی

در این بخش نیز هدایایی ارزنده ای به برگزیدگان اهدا خواهد شد.

مخاطبان و علاقه‌مندان می‌توانند برای اطلاعات بیشتر و ثبت نام به (این سایت) مراجعه نمایند.

سایت ارزدیجیتال، حامی اولین کنفرانس رگولاتوری بلاک‌چین و رمزارزها


صرافی های کره جنوبی ملزم به اشتراک اطلاعات مشتریان به بانک ها !

دولت کره جنوبی رسما اعلام کرده است که در ماه جاری شش بانک اصلی این کشور آماده ارائه خدمات به صرافی های ارزهای دیجیتال هستند. تحت سیستم جدید، دولت صرافی ها را ملزم به اشتراک داده‌ های کاربران به بانک ها می کند.

 

صرافی های کره جنوبی ملزم به اشتراک اطلاعات مشتریان به بانک ها !کمیسیون خدمات مالی کره جنوبی (FSC)، از اعلام برخی جزئیات جدید از این سیستم در روز یکشنبه خبر داد. یکی از مقامات FSC دراین خصوص گفت :

دولت برنامه دارد تا صرافی ها را ملزم به اشتراک اطلاعات کاربران با بانک ها کند.

این مقام رسمی تاکید کرد:

در این ماه یا اوایل ماه آینده انتظار می رود که بانک ها رسما این سیستم را معرفی کنند. در این سیستم اشتراک اطلاعات تراکنش های کابران صرافی‌ها با بانک ها ضروری است.

سیستم جدید، به فرایند کنونی در انجام معمالات ارزهای دیجیتال به صورت ناشناس در کره جنوبی پایان می‌دهد. که اجازه می دهد معاملات نامناسبی از رمزنگاری ارزها انجام شود. حساب های مشتریان صرافی ها برای خرید و فروش ارزهای دیجیتال توسط بانک ها تایید می‌شوند.

طبق گزارش منابع محلی نهادهای تنظیم کننده کره جنوبی تا اجرای سیستم جدید، ایجاد حساب های مجازی جدید توسط نهادهای مالی را ممنوع کرده اند. در فرایند جدید فقط در صورت انطباق حساب صرافی فرد با حساب های بانکی واقعی، امکان فعالیت وجود دارد.

حضور 6 بانک برای معرفی سیستم جدید در 30 ژانویه

طبق بیانیه FSC، شش بانک تجاری از جمله بانک نانگ‌هیوپ (Nonghyup) ، بانک صنعتی کره ، بانک KB و بانک شینهان از تاریخ 30 ژانویه سیستم جدید را رسما خواهند پذیرفت. در ابتدا انتظار می رفت که این سیستم در 20 ژانویه اجرا شود.

این سرویس جدید فعلا برای حساب های مجازی کنونی برنامه ریزی شده است و در حال حاضر باز کردن حسابهای جدید به تعلیق افتاده است.

پس از بازرسی از این شش بانک بزرگ کره جنوبی، واحد اطلاعات مالی (FIU) در حال آماده سازی دستورالعمل های مبارزه با پولشویی (AML) مربوط به ارزهای دیجیتال است.

در سیستم جدید، دولت خواهد توانست تا معاملات ارزهای دیجیتال را بررسی کند که کمک شایانی به دریافت مالیات های این بخش و جلوگیری از پولشویی خواهد کرد.

صرافی های کره جنوبی ملزم به اشتراک اطلاعات مشتریان به بانک ها !


چرا باید درمورد بیتکوین احتیاط کرد؟

رئیس کل بانک مرکزی از تهدیداتی می‌گوید که باعث شده‌اند تمام بانک‌های مرکزی در جهان در مورد به رسمیت شناختن بیت‌کوین جانب احتیاط را رعایت کنند.

 

به نقل از خبرگزاری ملیت؛ رئیس کل بانک مرکزی گفت:

تهدیداتی مثل سفته بازی،حباب و نوسان شدید قیمت، تمام بانک‌های مرکزی جهان از جمله ما را به احتیاط در خصوص به رسمیت شناختن ارزهای دیجیتال وادار کرده است.

به نقل از خبرگزاری مهر؛ ولی الله سیف در هفتمین همایش بانکداری الکترونیک گفت:

واگذاری امور مرتبط به فناوری به یک واحد جداگانه و تفویض تصمیم‌گیری برای عملیاتی شدن فناوری در یک بانک، باید به رویکردی همه جانبه برای بهره‌برداری از حداکثر منافع و مواجهه راهبردی با تاثیرات فناوری تبدیل شود.

رییس کل بانک مرکزی افزود:

سامانه‌های پرداخت و تسویه که سال‌ها در بسترها، استاندارد‌ها و ساختار‌های جا افتاده مسیر تکاملی خود را طی می‌کرد، با امواج چندگانه فناوری‌های نوین، مشتمل بر شبکه‌های اجتماعی، ابزار‌های هوشمند، پردازش ابری، زنجیره بلوک و دفاتر توزیع شده روبرو شد.

وی پذیرش هوشمندانه و کنشی فناوری را مستلزم تغییر در نگرش سیاست گذار و صاحبان و مدیران کسب و کار به صورت توامان دانست و گفت:

مدیران بانک‌ها و موسسات مالی باید بیش از پیش، آگاهی و شناخت دقیقی نسبت به ماهیت تغییرات فناوری محور و اثرات آن بر کسب و کار پولی و بانکی حاصل کرده و به صورت مستقیم در تصمیمات راهبردی مشارکت کنند.

چرا باید در‌مورد بیت‌کوین احتیاط کرد؟

سیف در خصوص تاثیر تغییر شکلی امکانات فناوری‌های نوین بر تغییرات ماهوی این امکانات گفت:

رویکرد آغازین نظام پولی و بانکی به صورت شکلی تبلور یافت؛ بدین معنی که امکانات فناوری‌های نوین در تحول مسیر‌های خدمت‌رسانی و دسترس‌پذیری بیشتر و آسان‌تر مشتریان به کار گرفته شد. اما تجربه نشان داده که ورود فناوری‌های نوین اطلاعات و ارتباطات هرگز به صورت تغییر شکلی ثبات نیافته و به سرعت تغییرات ماهوی را سبب می‌شود.

به گفته سیف، نگاهی به شواهد و تجربیات بین‌المللی نشان می‌دهد که در چند سال آینده نظام پولی و بانکی نیز با تغییراتی روبرو می‌شود که پیش از این بخش‌هایی نظیر نشر و اطلاع‌رسانی و ارتباطات را زیر و زبر کرده بود.

رییس شورای پول و اعتبار با انتقاد از رویکرد نسبتاً منفعلانه فضای کسب و کار در به کارگیری فناوری‌های نوین گفت:

مواجهه و پذیرش اثرات فناوری می‌تواند تبعی و واکنشی یا هوشمندانه و کنشی باشد. متاسفانه تجربیات پیش از این در کشور، بیانگر رویکرد نسبتاً منفعلانه کسب و کار در به کارگیری و پذیرش فناوری است؛ به گونه‌ای که با سرمایه‌گذاری و هزینه کرد سنگین، منافع حداقلی برای بانک‌ها و مشتریان آن‌ها و کلا اقتصاد حاصل شده است. از این رو تمرکز بر جنبه‌های ماهوی تغییرات و اثرسنجی آن بر ساختار‌ها و مدل‌های کسب و کار باید بیش از هر چیز برای مدیران ارشد نظام بانکی حائز اهمیت باشد.

رییس کل بانک مرکزی خواستار انطباق سیاستگذار در تدوین الگو‌های سیاست، مقررات و نظارت بر آن‌ها با فضای فناوری محور شد و گفت:

در عصری که ابداعات و نوآوری‌ها تغییرات را به صورت روزانه در فضای اجتماعی و اقتصادی رقم می‌زنند، ایستایی، تکیه بر فرایند‌های قدیمی بررسی و اظهارنظر و دیدگاه‌های قیاسی محلی از اعراب ندارد. ادامه این رویکرد، با انفعال سیاستگذار، نقش آن را به کنشگری بی تاثیر و تشریفاتی بدل می‌کند. بدیهی است با کنار ماندن سیاستگذار از سیر تحولات – چنانچه در پدیده موسسات غیر مجاز پولی مشاهده شد – هرج و مرج و آسیب‌های ناشی از آن کلیت اقتصاد را با تهدیدات جدی روبرو می‌کند.

رییس کل بانک مرکزی در بخش دیگری از سخنان خود به موضوع فناوری‌های مالی پرداخت و گفت:

موضوع روز جهان و ایران در حوزه پولی و بانکی، ظهور فناوری‌های مالی یا پدیده فین تک است. فناوری‌های مالی فرصت‌ها و افق‌های جدیدی را برای بهره‌گیری حداکثری از امکانات فناوری در نظام مالی فراهم می‌کند. از سویی دیگر، دو جنبه اساسی در فناوری‌های مالی، نوآوری در کیفیت و دسترس‌پذیری خدمات و محصولات موجود و تحول در ماهیت خدمات و محصولاتی است که پیش از این به صورت سنتی در انحصار بانک‌ها و موسسات مالی بزرگ بود. این دو جنبه، دو محور مختصاتی را تشکیل می‌دهند که نقشه تغییرات فناوری در سپهر صنعت مالی را ترسیم می‌کنند.

وی افزود:

تغییر مهم دیگر، ادغام و ترکیب شدن بخش‌های مختلف بازار‌های مالی و ارایه محصولات و خدمات ترکیبی است. به گونه‌ای که بازار‌های پول، سرمایه، خدمات مالی نظیر بیمه و بازار‌های مستقلات و ترهین در فرایند‌های نوآورانه به یکدیگر اتصال یافته و نظم جدیدی را در بازار‌های مالی ایجاد می‌کنند که سیاستگذاران را به لحاظ کیفیت و نگرش نظارت بر آن با چالش روبرو می‌سازند.

سیف با بیان اینکه بانک مرکزی با توجه به تحولات فناوری‌های نوین، رویکرد نسبتا جدیدی را برای سیاستگذاری و ترسیم نقشه بازار پول در پیش گرفته گفت:

الگوی جدید مبتنی بر چرخه‌ای دایم از فرایند رصد، سیاست و مراقبت است که با تعامل و مشارکت ذینفعان بازار و فناوران مالی صورت می‌پذیرد.

همچنین در سپهر فناوری مالی، هیچ تغییر و نوآوری قابل پیش بینی قطعی نیست و لذا سیاستگذار نیز باید از قالب صلب خود خارج شده و پویایی بازار را در فرایند مقررات گذاری خود وارد کند.

رییس شورای پول و اعتبار به اقدام بانک مرکزی در خصوص تنظیم سیاست فناوری و فناوران مالی اشاره کرد و گفت:

تنظیم و انتشار سیاست بانک مرکزی در قبال فناوری و فناوران مالی، اولین گام برای ترسیم چنین فضایی بود که در مهرماه سال جاری برداشته شد. در این سیاست نامه که با رصد تحولات، نیاز بازار و الزامات کنترل پولی و با مشارکت فناوران مالی و بانک‌ها تدوین شد، پنج بخش اولویت دار در مورد «پرداخت سازان»، «پرداخت یاران»، «پرداخت بانان»، «ضابطه یاران» و «رمزینه‌پول‌ها» مد نظر قرار گرفته‌اند که چارچوب‌های پرداخت‌سازان و پرداخت‌یاران منتشر شده و سایر ضوابط نیز به تدریج تدوین و ابلاغ می‌شوند.

وی افزود:

رویکرد اساسی بانک مرکزی، تدوین چارچوب‌های کاری و ایجاد ساختار سلسله مراتبی از نظارت است که امکان پایش بازار را با ظرفیت‌های نوآورانه نامحدود فراهم می‌کند. همچنین بانک مرکزی به جای قالب سنتی اعطای مجوز، ایجاد چارچوب‌هایی را مد نظر قرار داده است که فضای نوآوری را در عین کنترل بازار پولی حفظ و مراقبت

همچنین سیف با اشاره به اینکه سیاست بانک مرکزی در حوزه رمزینه پول‌ها، فناوری‌های زنجیره بلوک و دفاتر توزیع‌یافته است خاطرنشان کرد:

اگرچه ظرفیت‌های فناوری زنجیره بلوک – که برای اولین بار در رمزینه‌پول‌ها تبلور یافت – افق‌های نوینی را برای تحول در روش‌های بانکداری گشود، اما تهدیداتی نظیر سفته بازی، ایجاد حبابمحتمل در ارزش رمزینه پول‌ها، نوسانات شدید قیمتی آن‌ها و از دست رفتن تدریجی خواص آن به عنوان ابزار پرداخت قابل اتکا، تمامی بانک‌های مرکزی و سیاستگذاران پولی جهان، از جمله بانک مرکزی را به حزم و احتیاط در خصوص پذیرش و یا به رسمیت شناختن آن‌ها دعوت کرده است.

وی گفت:

سیاست فعلی بانک مرکزی، رصد تحولات، همکاری و تعامل با سایر بانک‌های مرکزی و نهاد‌های سیاستی و اتخاذ رویه‌هایی است که با نظرداشت ریسک و مخاطره بالای رمزینه پول‌ها، بتوان از فناوری پشتیبان آن‌ها برای کاربرد‌های جدید بهره‌برداری کرد.

وی افزود:

با این حال نباید از قابلیت فناوری‌های زنجیره بلوک و دفاتر توزیع یافته و امکانات بی نظیر آن در ایجاد زیرساخت اعتماد، رهگیری و انکار ناپذیری معاملات و مبادلات غافل شد. فضا برای نوآوری‌هایی در حوزه‌های قرارداد‌های هوشمند تسهیلاتی و سپرده‌ای، تعاملات ترهینی، اعتبارات اسنادی و تضامین و وثایق هوشمند پدید آمده است که گره‌های مهمی را از کلاف نیازمندی‌های اقتصاد از نظام بانکی خواهد گشود.

چرا باید در‌مورد بیت‌کوین احتیاط کرد؟