سفارش تبلیغ
صبا ویژن

چالش امنیتی بانکداری الکترونیک در ایران باعث خروج ارز از کشور شد

چالش‌های امنیتی بانکداری الکترونیک در کشور جدی است. عدم تصمیم گیری مناسب دربارهبیت کوین باعث خروج ارز از کشور شد.

 

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات نقایص امنیتی بانکداری الکترونیک در کشور را جدی دانست و از اندیشمندان این حوزه خواست در این رابطه تدبیر اساسی کنند.

به نقل از گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو؛ محمد جواد آذری جهرمی در هفتمین همایش سالانه بانکداری الکترونیک و نظام های پرداخت، برگزاری چنین همایش هایی را فرصتی برای بهره گیری از دیدگاه های مختلف در راستای بهبود نظام نوین بانکداری عنوان کرد و گفت:

باید از زحماتی که فعالان عرصه بانکداری برای ایجاد شبکه پایدار با توجه موضوع تحریم ها با استفاده از دانش بومی کشیده اند، تشکر کنیم.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با بیان اینکه شبکه نوین بانکداری زمانی در کشور ایجاد شده که جامعه بین المللی دسترسی های ما را محدود کرده بود، عنوان کرد:

دانشمندان و کارشناسان ایرانی با تکیه بر توان داخلی توانستند در عرصه نظام بانکی موفقیت های بسیاری را ایجاد کنند که نمونه آن در منطقه وجود ندارد.

آذری جهرمی با اشاره به اینکه نظام بانکداری ما در سالیانه نه چندان دور وضعیت مطلوبی نداشته است، تصریح کرد:

در گذشته، نظام بانکداری ما مبتنی بر چارچوب هایی بود که اطمینانی به آن نبوده و بسیاری از فرایندها در درون آنها غیرممکن بوده است. برخی مشکلات پیش روی نظام بانکی در گذشته باعث ایجاد موانع و رونق کسب و کار در کشور شده بود از این رو توسعه شبکه بانکی در حال حاضر توانسته بسیاری از دغدغه ها در این زمینه را رفع کند.

چالش امنیتی بانکداری الکترونیک در ایران باعث خروج ارز از کشور شد!

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با بیان اینکه در گذشته در شبکه مخابراتی کشور توزیع شارژ کارت های اپراتورهای موبایل با شبکه های فیزیکی انجام می شد، گفت:

امروز با استفاده از فناوری های نوین بیش از 80 درصد تراکنش های بانکی اپراتورها از طریق شبکه بانکی انجام می شود.

وی با بیان اینکه اقتصاد دیجیتال در سال آینده بخشی از برنامه بودجه دولت خواهد بود گفت:

در حال حاضر پیش نویس سند استراتژی اقتصاد دیجیتال با همکاری وزارت اموراقتصادی و دارایی و بانک مرکزی تدوین و کارگروه هایی به منظور بررسی بیشتر موضوع تشکیل شده است.

آذری جهرمی با بیان اینکه نباید به توفیقات حاصل شده در شبکه بانکی اکتفا کنیم، ادامه داد:

وقتی فرمولی را برای حل مساله یاد می گیریم پس از مدتی به اشباع می رسیم اما باید بدانیم برای توسعه بسترها و شبکه باید دست به نوآوری زده و از یکنواختی بدور باشیم.

وی با بیان اینکه در حال حاضر بالغ بر یک میلیون دستگاه پز غیرفعال در کشور وجود دارد، گفت:

این مدل از فناوری ها به سر رسیده از این رو ما باید طرح نو دراندازیم.

آذری جهرمی با تاکید بر اینکه اگر کسانی که فناوری نوین بانکی فعلی را ایجاد کرده اند با پایداری آن بدون پیشرفت پا فشاری کنند کشور را با وقفه مواجه خواهند کرد، افزود:

مدل اقتصادی کشورهای مختلف در زمینه اقتصاد دیجیتال باید مد نظر ما نیز قرار بگیرد تا از توسعه دور نمانیم.

وی با اشاره به اینکه حرکت به سمت تغییر و تحول برای مجموعه ها به ویژه شبکه بانکی مفید است، تصریح کرد:

شبکه بانکی ما باید از یک نقطه پایدار برای تحولات خود استفاده کند و در این مسیر طراحی مسیر بسیار اهمیت دارد. در این میان یکی از مسئولیت های جمع حاضر این است که نقشه راه توسعه شبکه بانکی را به سمت بلاک چین طراحی کند.

وزیر ارتباطات با اشاره به وضعیت بانکداری الکترونیک و همچنین تبادلات ارزی مبتنی بر رمز و بیت کوین گفت:

متاسفانه این موضوع و عدم آینده نگری در آن ضررهای بسیاری را متوجه مردم کرده و باعث خروج ارز از کشور شد.

چالش امنیتی بانکداری الکترونیک در ایران باعث خروج ارز از کشور شد!


نبرد تست لایتنینگ – شروع رقابت برای امنیت لایه دوم بیت کوین

در حالی که بسیاری از علاقه‌مندان بیت کوین، شبکه لایتنینگ را امید اصلی مسئله مقیاس پذیری بیت کوین می‌دانند، هنوز مشخص نیست که آیا اکنون تعداد زیادی از توسعه‌دهندگان در حال تلاش برای تبدیل آن به واقعیت هستند یا خیر.

 

اصطلاح «مقیاس پذیری» به راه حلی برای جلوگیری از افزایش زمان و کارمزد تأیید تراکنش در شبکه گفته می‌شود.

ویدیوی آشنایی با شبکه لایتنینگ به زبان فارسی :

 

 

طبق گفته الیزابت استارک، مدیر عامل شرکت Lightning Labs، در حال حاضر نهایتاً تنها حدود 10 توسعه دهنده به صورت تمام وقت روی اجرای این شبکه تلاش می‌کنند و همین موضوع باعث تأخیر در اجرای آن شده است.

در این زمینه، گروهی از 26 دانشگاه که به نام Bsafe.network شناخته می‌شوند، به منظور جذب اطلاعات و طرح های افراد درباره لایه دوم بیت کوین یعنی لایتنینگ، یک مسابقه برگزار کرده‌اند.

گرچه جایزه هنوز مشخص نیست، در این رقابت مهندسان،‌ دانشجویان و اساتید می‌توانند طرح‌های خود را برای حفظ امنیت و حریم خصوصی شبکه در مقابل حملات سایبری،ارائه دهند. شبکه لایتنینگ در حال حاضر جدی‌ترین راه حل برای مقیاس پذیری و کاهش هزینه‌های بیت کوین است.

این حرکت به دلیل افزایش نگرانی‌های کاربران و توسعه دهندگان از شبکه بیت کوین و ضرورت اجرای سریع‌تر شبکه لایتنینگ، انجام شده است.

در حالی که توسعه دهندگان شبکه لایتنینگ تاکنون فقط آن را با کوین‌های ساختگی تست کرده‌اند، تعدادی از کاربران و توسعه دهندگان مشتاق،‌ سعی در انجام این کار با بیت کوین‌های واقعی کرده‌اند که باعث شده برخی در این راه حتی پولشان را از دست بدهند. چند شرکت، مانند TorGuard که ارائه دهنده V.P.N است، شبکه لایتنینگ را به عنوان روش پرداخت پذیرفته‌اند.

نبرد تست لایتنینگ   شروع رقابت برای امنیت لایه دوم بیت‌ کوین

مدیر گروه Bsafe.network، پروفسور شینیچیرو ماتسو اظهار داشت که این رقابت از رقابت‌های موفق گذشته که برای بهبود استانداردهای رمزنگاری مانند مانند AES و SHA-3 اجرا شده بود، الهام گرفته است.

وی گفت :

شبکه جهانی Bsafe که توسط دانشگاه‌ها حمایت می‌شود، شبکه لایتنینگ را هم بررسی خواهد کرد.

ماتسو در ادامه افزود:

ما فکر می‌کنیم که پیشرفت‌های زیادی برای شبکه لایتنینگ در این رقابت حاصل خواهد شد.

شرکت در این رقابت برای تمام متخصصین و دانشجویان آزاد است و پذیره نویسی آن در ماه مارس انجام می‌گیرد. پس از جذب طرح‌ها و بررسی آن توسط تیم Bsafe، اسامی برندگان اعلام خواهد شد.

مشخص کردن آن

ماتسو امیدوار است که در طرح‌های ارسالی، جزئیات و نحوه ارتباط آن با لایه اول بیت کوین، روشن و واضح باشد. این مسابقه همچنین می‌تواند به بررسی کامل جزئیات انجام آن به مردم کمک کند.

او اظهار داشت :

فناوری‌های لایه دوم مانند شبکه? لایتنینگ، برای مقیاس‌پذیری بیت کوین ضروری است، اما ممکن است مدل اعتماد تغییر کند، به این معنا که این شبکه ممکن است کاملاً غیرمتمرکز نباشد.

از این رو، این فناوری سهم عادلانه‌ای از منتقدان دارد، که بخش عمده آن به دلیل امکان کمی متمرکز بودن آن است.

بنابراین این رقابت،‌ تلاشی هم برای نظرسنجی نقاط ضعف و قوت این شبکه است.

رقابت آزاد

پس از بررسی طرح‌های ارسالی، Bsafe.network قصد دارد تا همه‌ی طرح‌ها را به صورت متن منتشر کند تا تمام جامعه بیت کوین بتواند آن‌ها را بررسی و نتایج را سرلوحه کارهای بعدی خود قرار دهند.

اما فراتر از بهبود شبکه لایتنینگ، ماتسو امیدوار است که Bsafe.network تأثیر بسزایی در صنعت بیت‌ کوین و بلاک چین داشته باشد.

ماتسو می‌خواهد این رقابت در بین بسیاری از مسابقه‌های احتمالی،‌ اولین باشد.

او در این باره گفت:

با 26 دانشگاه که به تعداد آن اضافه خواهد شد، اجرای این رقابت نتایج بی‌نظیری در مقایسه این فناوری به ما می‌دهد.

نبرد تست لایتنینگ – شروع رقابت برای امنیت لایه دوم بیت‌ کوین


هکرها 1?2 میلیارد دلار از ارزهای دیجیتال را به سرقت بردند!

در کمتر از 10 سال اخیر هکرها موفق به سرقت انواع ارزهای دیجیتال از جمله بیت کوین و اتر به ارزش بیش از 1?2 میلیارد دلار شده‌اند.

 

بخشی از رشد انفجاری ارزش ارزهای دیجیتال به اقبال هکرها به این نوع ارزها نسبت داده می شود که البته کاهش ارزش آن در هفته های اخیر باعث نگرانی های بسیاری شده است.

لکس سوکولین مدیر استراتژی شرکت تحقیقاتی Autonomous Research می گوید به نظر می رسد هک کردن ارزهای دیجیتال سالانه درآمدی بالغ بر 200 میلیون دلار را برای هکرها به ارمغان می آورد و هکرها توانسته‌اند هر سال به بیش از 14 درصد از اندوخته های دو ارز بیت کوین و اتردسترسی یابند.

هکرها 1.2 میلیارد دلار از ارزهای دیجیتال را به سرقت بردند!

برآوردهای سوزان اوستیس از موسسه تحقیقاتی وینتر گرین حاکی از آن است که هکرها با سرقت ارزهای دیجیتال توانسته اند به دولت ها و شرکت های خصوصی 11?3 میلیارد دلار خسارت وارد کنند و به نظر می رسد این خسارت در آینده با افزایش استفاده از ارزهای دیجیتال باز هم بیشتر شود.

در حال حاضر نرم افزارهای خرید و فروش و تبادل ارزهای دیجیتال ضعف های مهمی دارند و به بلوغ نرسیدن بازار ارزهای دیجیتال نیز آسیب پذیری آن را روز به روز بیشتر می کند. پیش بینی می شود ارزش بازار نرم افزار، سخت افزار و خدمات ایمن سازی فناوری بلاک چین از 259 میلیون دلار در سال 2017 به 355 میلیارد دلار در سال های آتی افزایش یابد.

هکرها 1?2 میلیارد دلار از ارزهای دیجیتال را به سرقت بردند!


سرقت بزرگ از شبکه آیوتا

در 19 ژانویه 2018، برخی از کاربران IOTA، در یک حمله ناشناس،‌ مبالغ خود را از دست دادند. این امر باعث نگرانی های زیادی در رابطه با امنیت این شبکه شد.

 

دلیل اصلی این امر این بود که این کاربران برای ایجاد سید (Seed) به سرویس های آنلاین اعتماد کرده بودند.

بنیاد IOTA، بارها بر حفظ امنیت سیدها و عدم ارسال آن به اشخاص دیگر تاکید کرده است. اما متاسفانه هنوز هم کاربران به ابزارهای تولید سید آنلاین اعتماد می‌کنند.

براساس شنیده ها، اکثر کاربران قربانی، سیدهای خود را در iotaseed.io ایجاد کرده اند. این سایت هنگام ایجاد سید برای آیوتا،‌ یک کپی از آن را ذخیره می کرده است. همچنین چند سایت دیگر هم مظنون به این سرقت هستند.

سه روز پیش (19 ژانویه)، سارقان شروع به انتقال وجوه از سیدهای به سرقت رفته به سیدهای خودشان کردند.

آن ها با یک هماهنگی کامل بسیاری از فول نود های عمومی و شناخته شده IOTA را مورد حملات DDoS قرار دادند. با انجام این کار، سارقان از دسترسی قربانیان به وجوهشان جلوگیری کردند تا انتقال به طور کامل انجام شود. در این نقشه،‌ برای ساعاتی تقریبا تمام کابران آیوتا قادر به ورود و اتصال به نودهای عمومی کیف پول رسمی نبودند.

هیچ نفوذی به داخل شبکه iota انجام نشده بود و فقط کسانی که سیدهای خود را در بعضی ابزارهای آنلاین تولید کرده بودند، مورد سرقت قرارگرفته بودند.

سیدها در شبکه آیوتا تقریبا مانند کلیدهای خصوصی در شبکه بیت کوین هستند و داشتن سید به منزله دسترسی به دارایی هاست. به دلیل غیرمتمرکز بودن شبکه آیوتا،‌ امکان بازگشت وجوه به سرقت رفته به مالکان حقیقی وجود ندارد.

بر اساس گزارشات منتشر شده، تاکنون سرقت معادل 4 میلیون دلار آیوتا تایید شده است.

یکی از توسعه دهندگان آیوتا در این خصوص گفت :

بهتر است کاربران به منظور امنیت بیشتر، قبل از استفاده از آیوتا بخش راهنمایی (help) کیف پول را مطالعه کنند و به هیچ عنوان از ابزارهای آنلاین برای تولید سید استفاده نکنند.

سرقت بزرگ از شبکه آیوتا


اویلکوین OilCoin، ارز دیجیتالی با پشتوانهی نفت!

ماه گذشته اعلام شد که قرار است نوعی جدیدی از ارزهای مجازی روانه‌ی بازار ارزهای دیجیتالشود که پشتوانه ی آن نفت باشد. نام این ارز مجازی OilCoin بوده و هر واحد از آن معادل یکبشکه نفت است.

 

تیمی متشکل از مدیران بانک ها و صنایع فناوری محور به همراه برخی از مقامات تنظیم کننده ی مقررات در آمریکا که «اویل‌کوین» را ایجاد کرده اند معتقد است که این ارز دیجیتال می تواند در مقایسه با سایر ارزهای موجود پناهگاهی امن برای در امان ماندن از نوسانات شدید قیمت باشد.

همچنین، ونزوئلا در نظر دارد تا برای کاهش اثر تورم بالای ایجاد شده در این کشور، ارز رمزنگاری‌شده‌ای را با نام Petro با پشتوانه‌ی 5.3 میلیارد بشکه نفت خام عرضه کند براساس اطلاعات ارائه شده ونزوئلا در نظر دارد تا برای کاهش فشار ناشی از تورم بالای ایجاد شده در کشور به سراغ ارزهای رمزنگاری شده برود. شنیده‌ها نشان از این دارد که ونزوئلا ارزی رمزنگاری شده با پشتوانه‌ی 5.3 میلیارد بشکه نفت را به ارزش 267 میلیارد دلار در اختیار عموم قرار خواهد داد. در (این مطلب) بیشتر در مورد این موضوع توضیح داده شده است.

اویل‌کوین OilCoin، ارز دیجیتالی با پشتوانه‌ی نفت!

در این رابطه، الکساندر کاتب، یکی از تحلیل‌گران بازارهای مالی با تاکید بر اینکه پشتوانه ی اویل‌کوین «موجودی فیزیکی» نفت است عنوان کرد:

اویل کوین به عنوان نوعی ابزار مالی در بازار تلاش خواهد کرد که از نوسان قیمت در بازار نفت پیروی کند و همانند قراردادهای آتی این محصول عمل کند.

وی افزود:

نحوه ی عملکرد این ارز بر خلاف بیت کوین و سایر ارزهای دیجیتال توسط قانون عرضه و تقاضا و همچنین کارمزدهای استخراج و انتقال تعیین نمی شود.

از سویی دیگر، به گفته ی این تحلیلگر، در خصوص اینکه اویل کوین واقعا بتواند پناهگاهی مناسب برای در امان ماندن از نوسانات قیمت باشد اطمینانی وجود ندارد. وی اذعان داشت:

ارزی که پشتوانه‌ی آن کالاهای اساسی باشد به گذشته تعلق دارد. زیرا در دنیای مدرن امروز این فناوری های نوآورانه است که باعث حرکت رو به جلوی اقتصاد می شود نه توزیع کالاهای اساسی و قابل لمس

در پایان، وی نتیجه گیری کرده است که نوسانات قیمتی این ارز می تواند همانند نوسانات قیمت نفت باشد و بنابراین ارزش حقیقی این ارز مجازی در طی زمان به طور مداوم کاهش پیدا کند.

 

اویل‌کوین OilCoin، ارز دیجیتالی با پشتوانه‌ی نفت!